Voluntaris - Protectora d'Animals de Manresa - Aixopluc
275
page-template-default,page,page-id-275,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

VOLUNTARIATS

VOLS SER VOLUNTARI/ÀRIA?

Amb la col·laboració voluntària de tot l’equip lluitem per intentar cobrir les necessitats bàsiques dels animals.

QUE HAS DE SABER?

Les tasques que els voluntaris desenvolupem a la protectora són diverses i són complementàries les unes amb les altres:

 

AJUDA ALS NOSTRES HABITANTS:

La protectora és la llar de tots nostres habitants i l’equip de voluntaris/es som la seva família mentre estan amb nosaltres. Per tant, intentem tenir cura d’ells i fer la seva estada al refugi una mica millor. Els nostres gats i gossos necessiten passejos, socialització, observacions i sobretot molt d’afecte. Tots aquests actes es desenvolupen sempre amb una educació en positiu. Tots els voluntaris/es rebem una petita formació contínua per poder treballar en harmonia i seguir tots i totes les mateixes pautes.

 

LA FEINA QUE NO ES VEU:

A part de vetllar perquè els nostres animals se sentin estimats a la protectora, hi ha un seguit de tasques molt importants que com a voluntaris també es desenvolupen. Algunes d’aquestes tasques són: Col·laborar amb el manteniment de les instal·lacions, preparar les caneres en relació amb l’època de l’any, revisió de material, recopilar imatges i vídeos per donar visibilitat als animals, participar en l’equip de cerca o rescat d’animals perduts/abandonats… Totes aquestes tasques ajuden i són un pilar fonamental per aconseguir que la protectora funcioni.

 

*Per ser voluntari/ària es demana ser complementàriament també soci/sòcia de l’entitat amb un mínim de 25 € a l’any.

 

Si vols formar part d’aquest compromís, contacta amb nosaltres.

POTSER SER CASA D’ACOLLIDA PERMANENT?

En algunes ocasions, ens trobem amb casos en els quals els nostres animals necessiten unes atencions especials que la protectora no pot brindar amb tanta eficàcia. Una manera de col·laborar també amb la nostra entitat és ser casa d’acollida indefinida d’aquests habitants.

QUE VOL DIR SER CASA D’ACOLLIDA?

Ser casa d’acollida indefinida vol dir brindar l’oportunitat a un animal custodiat per la protectora de viure en una llar indefinidament. Les famílies d’acollida hauran d’estar conformes en cuidar de l’animal fins que aquest es recuperi i trobem una llar definitiva per ell o es mori.  En cas que l’animal estigui en acollida per malaltia greu, un cop recuperat aquestes famílies tindran preferència en cas de voler-lo adoptar.

*Les despeses veterinàries i alimentaries aniran a càrrec de la protectora.

QUINS CASOS NECESSITEN CASA D’ACOLLIDA?

· Els animals que pateixen de malalties greus i el seu quadre mèdic no és compatible amb tenir una vida de qualitat a la protectora. Busquem una llar on puguin recuperar-se i es brindi l’atenció que aquests necessitin.

 

· Els gats o gossos que la seva esperança de vida és determinada. D’aquesta manera podran passar els seus últims dies en una llar i conèixer que és viure amb una família.

PER QUÈ NO TREBALLEM EN CASES D’ACOLLIDA EN ALTRES CASOS?

Des de la protectora treballem amb cases d’acollida indefinida només en casos molt greus. És cert que el millor lloc per un gat o un gos és una casa i una família, però les acollides de durada determinada amb retornament a la protectora afecten negativament als nostres habitants. Molts d’ells ja han sigut abandonats una vegada i retornar-los una segona vegada els crea ansietat, angoixa i molta tristesa.

Per aquest motiu, els animals que la seva salut física o mental no corren perill, preferim que visquin a la protectora i siguin cuidats i estimats per tot l’equip fins a trobar una família definitiva.

 

POTS AJUDAR PROFESSIONALMENT? 

El voluntariat directe és un pilar fonamental de la protectora però no l’únic. A la protectora hi ha moltes gestions que van més enllà de tenir cura directa dels nostres habitants. Com a entitat, ens resulta difícil gestionar segons quins àmbits i qualsevol ajuda o col·laboració professional serà benvinguda.

Hi ha moltes maneres d’ajudar i contribuir al benestar dels animals de forma indirecta. Si creus que podem col·laborar junts, contacta amb nosaltres.

CA EN DE ES