La protectora - Protectora d'Animals de Manresa - Aixopluc
290
page-template-default,page,page-id-290,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

   LA PROTECTORA

QUÈ ÉS AIXOPLUC?

La protectora d’animals Aixopluc amb Nucli Zoològic B2300084 és una associació sense ànim de lucre ubicada al municipi de Manresa (Bages), en un entorn natural i adequat pel benestar de tots els nostres habitants. Aquesta està constituïda i declarada d’utilitat pública.

QUINES SÓN LES FUNCIONS GENERALS?

Les funcions fonamentals de la protectora són vetllar, recollir, acollir custodiar i atendre sanitària i psicològicament els nostres animals. L’origen de l’arribada d’un habitant nou a la protectora pot ser per abandonament, pèrdua o maltractament.
Tots ells es troben amb nosaltres per poder trobar una nova casa i saber què simbolitza formar part d’una família. Els voluntaris i voluntàries que custodiem els habitants intentem suplir aquest caliu i fer de la protectora la seva llar. Lluitem perquè tots tinguin una segona oportunitat, però alguns acaben passant la resta de la seva vida amb nosaltres.

COM HO ACONSEGUIM?

ECONÒMICAMENT

Aconseguir assolir el cost del manteniment de tots els nostres habitants és una de les preocupacions més importants de la protectora. Les despeses més elevades són les veterinàries i alimentàries. Tots els nostres animals passen controls mèdics i alguns d’ells acaben necessitant un tractament específic. Alhora des de la protectora creiem que una bona alimentació ajuda a evitar i prevenir afeccions futures, sobretot problemes digestius. Per tant, intentem brindar als nostres habitants una alimentació completa i adequada.

Per altra banda, la protectora té moltes altres despeses relacionades també indirectament amb els nostres animals. Les factures bàsiques de llum i aigua, els transports, el manteniment de les instal·lacions, els materials fungibles, entre altres, són un exemple de tots ells.

Totes aquestes despeses s’intenten cobrir amb les aportacions dels nostres socis, les diferents col·laboracions i donacions que oferim i rebem mensualment, les fires i desfilades i les subvencions i ajudes que rebem esporàdicament. Definitivament la protectora es manté gràcies a totes aquelles persones que ens ofereixen la seva ajuda.

ÈTICAMENT

Des de la protectora donem també donem molta importància al benestar mental i psicològic de tots els nostres habitants. Molts d’ells arriben a nosaltres amb inseguretats i pors a més, la seva adaptació a les gàbies no sempre és fàcil. Viure a la protectora genera una situació d’estrès i frustració constant que també fomenta i magnifica l’aparició de conductes negatives pel seu benestar. Els voluntaris i voluntàries del centre intentem reconduir aquestes situacions i crear un entorn el més agradable possible.

 

Per aconseguir millorar la qualitat de vida dels nostres habitants és indispensable conèixer-ls i reconèixer les seves necessitats. Per tant, destinem una gran part del nostre temps a observar individualment i col·lectivament els nostres habitants i pensar recursos per modificar aquestes conductes. Per a nosaltres cada animal és únic i forma part de la família de la protectora. Per tant, intentarem que se senti estimat i valorat en tots els àmbits.

CA EN DE ES