[hacer paginas web] [crear una pagina internet] [Adopció de gats]
[Inici]
[]
[]
[Els nostres animals]
[]
[]
[]
[]
[Inici]
[Adopció]
[Acolliment]
[Apadrinament]
[Voluntariat]
[Associar-se]
[Contactar]
[Donacions]
[Els nostres animals]
[Patrocinadors]
[en_construccio]
[On som?]
[La Botiga]

Alimentació. Aigua disponible sempre i alimentació adequada a la mida, pes i necessitats individuals.

Passejar cada dia. Si ha de fer les necessitats al carrer, es recomana treure'l 3-4 vegades diàries. Si té un lloc determinat a casa on fer-les, pot sortir només un cop, però tenint en compte que la durada del passeig haurà de ser d'una horeta mínim.

Exercici i jocs. En relació al punt anterior, cada gos és diferent, i l'edat i sobretot el caràcter més o menys nerviós/juganer determinarà el temps que dediquem a passejar el nostre gos i a jugar amb ell i també de quina manera ho fem i quina mena de jocs triem (exemple: si tenim un gos molt nerviós, no es recomana jugar a tirar-li la pilota i que la vagi a buscar, ja que encara es posarà més nerviós. En aquest cas seria millor jugar a buscar menjar amb l'olfacte).

Interacció. El gos és un ésser MOLT social. És important que no tinguem por de les baralles i que li proporcionem contacte amb altres gossos, mascles i femelles. Que pugui jugar amb ells, passejar, etc. Els gossos que només tenen relació amb persones tenen tendència a tornar-se agressius amb els seus congèneres per desconeixement o por i això els crea estrés constant.

Companyia. No passar massa hores durant el dia sol, ja visqui a casa amb nosaltres o al jardí. Si passeu tot el dia fora de casa, no és aconsellable tenir un gos, ja que un passeig curt al matí i un al vespre, i la resta del dia sense fer absolutament res no és suficient per l'animal. En el cas que el gos visqui al jardí, a part dels passejos diaris, haurem de dedicar-li més temps, per a jocs, carícies, etc o es sentirà molt sol.

Sanitat. Revisions veterinàries i vacunacions anuals i desparasitacions internes cada 3-6 mesos segons tipus de vida, alimentació i contacte amb altres animals. També és molt important informar-se sobre els mètodes per eliminar i prevenir les infestacions per puces i paparres (sobretot a la primavera-estiu) i la picada del “mosquit”. Aquests insectes, a més de ser molt molestos per l'animal i també per a nosaltres, poden transmetre malalties potencialment greus (leishmaniosis o erlichiosis). A més dels controls bàsics, és important que ens fixem en el nostre gos. Si menja, beu, orina i defeca correctament, si el veiem apagat, si té signes de dolor, etc. Qualsevol dubte consulteu al vostre veterinari.

Educació. No es recomana MAI l'ús dels càstigs físics ni els crits ni els “NO” per a l'educació dels nostres gossos. No us solucionarà els problemes que pugueu tenir i, a més, us en crearà més ja que el gos perdrà la confiança en vosaltres i us pot arribar a tenir por. Consulteu a un bon professional en cas que us sorgeixin
dubtes o tingueu problemes concrets.

Necessitats del gos...

Can Poc Oli, s/n | Apartat de correus 634 | Tel./fax: 938 727 074 | info@aixoplucmanresa.org

Loading