[hacer paginas web] [crear una pagina internet] [Adopció de gossos]
[]
[]
[Els nostres gats]
[]
[]
[]
[]
[Inici]
[Adopció]
[Acolliment]
[Apadrinament]
[Voluntariat]
[Associar-se]
[Contactar]
[Donacions]
[Els nostres animals]
[Patrocinadors]
[en_construccio]
[On som?]
[La Botiga]

Necessitats del gat...

Can Poc Oli, s/n | Apartat de correus 634 | Tel./fax: 938 727 074 | info@aixoplucmanresa.org

Alimentació. Aigua disponible sempre i alimentació adequada a la mida, pes i necessitats individuals.

Companyia. No passar massa hores durant el dia sol. Si treballeu des del matí fins al vespre, no es recomana tenir un gat. No és un ésser solitari i esquerp, com molta gent pensa. Si no teniu temps per dedicar-li, però voleu un gat, el consell és que en tingueu dos i així es faran companyia mútua.

Jocs i atenció. Imprescindibles i diaris, tan en joves com en adults. Els petits veureu que juguen sols o que us busquen per jugar. Els adults potser no ho fan tan naturalment, però és necessari que disposin de joguines (cordes, objectes a perseguir com si cacessin, pilotes lleugeres, caixes cartró,etc) i que se'ls incentivi a jugar i a interaccionar amb vosaltres (buscar pinso per casa, seguir el llum d'un lot a la paret...Imaginació al poder!) Un gat que es passa el dia dormint i menjant no està sa, ni físicament, ja que tendeixen a engreixar-se, ni mentalment, ja que els manquen estímuls.

Sanitat. Revisions veterinàries i vacunacions anuals i desparasitacions internes cada 3-6 mesos segons tipus de vida, alimentació i contacte amb altres animals. També és molt important informar-se sobre els mètodes per eliminar i prevenir les infestacions per puces (sobretot a la primavera-estiu i si surten al carrer). En referència a lo últim, recordeu que si tenen accés a l'exterior, es poden contagiar malalties amb altres gats: es recomana fer tests de FIV i FeLV anuals. Per a la leucèmia hi ha vacuna, però no per a la immunodeficiència felina. A més dels controls bàsics, és important que ens fixem en el nostre gat. Si menja, beu, orina i defeca correctament, si el veiem apagat, si té signes de dolor, etc. Qualsevol dubte consulteu al vostre veterinari.

Higiene. Han de disposar d'una safata sanitària amb sorra especial per a gats i amb un bon gruix per a que puguin rascar. L'hem de situar en un lloc més o menys íntim, on hi pugui fer les seves necessitats tranquil·lament i que no sigui una zona de pas. S'haurà de netejar diàriament i canviar la sorra 1-2 cops per setmana. Si teniu més d'un gat, haureu de tenir més d'una safata.

Rascador. Ja sigui comprat directament o fet per vosaltres mateixos. La finalitat d'aquest és aconseguir que mostri més interès per rascar el que vosaltres voleu que rasqui, que no pas les cortines, sofàs, etc. Tots els gats s'esmolen les ungles,
el lloc on ho faci el modeleu vosaltres.

Loading